Vai bērni ir parādā saviem vecākiem par savu dzīvi un audzināšanu? Cik liels ir šis parāds? Šāds jautājums radās izdevuma "15min" lasītājai, kura vēlējās palikt anonīma. Pēc dalīšanās savā stāstā viņa cer atrast risinājumu, lai varētu turpināt attiecības ar savu māti.

"Mana māte pastāvīgi pārmet, ka, kamēr es mācījos, viņa mani baroja bez maksas. Bet patiesība ir tāda, ka, kad vēl dzīvoju mājās, kopu vecmāmiņu līdz viņas nāvei un kā zirgs strādāju lauku darbus - cirtu krūmus, apkopu kokus, raku velēnas, sēju mauriņu, stādīju augus... Aizbraucot no mammas mājām, atstāju viņai 2000 EUR.

Daudzus gadus ar vīru viņai palīdzējām - kopām pagalmu, kārtojām garāžu, atbalstījām ar naudu apkurei u.tml. Bet viņa joprojām domā, ka esmu viņai parādā, jo, kad mācījos, viņa mani barojusi, neprasot samaksu...

Visu pārmetumu būtība ir tāda, ka man nebija tiesību veidot savu dzīvi, kamēr neesmu sakārtojusi viņas. Domāju, ka ir arī citi cilvēki, kuriem ir bail no savas mātes un viņas pastāvīgajiem pārmetumiem, es pati vairs nezinu, kā ar to tikt galā."

Kāpēc pieaugusi sieviete manipulē ar meitas jūtām un neļauj viņai dzīvot savu dzīvi?

Dažreiz bērni patiešām izjūt savu parādu vai saistības pret vecākiem, viņi sāk skatīties uz sevi kā parādniekiem par viņiem sniegto dzīvi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X