Sprūds: Darīts tiek viss, lai nelegālā migrācija tiktu ierobežota

CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Par pašreizējo drošības risku izvērtējumu LTV raidījumā “Šodienas jautājums” pirmdien, 16. oktobra vakarā runāja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (“Progresīvie”).

Sprūds pauda, ka notikumi Izraēlā ir parādījuši – jābūt gataviem dažādiem nelabvēlīgiem scenārijiem. “Pēdējos gados Latvija tam ir aktīvi gatavojusies,” teica Sprūds. Šī gatavošanās notikusi gan nacionālā līmenī, gan mijiedarbībā un sadarbībā ar sabiedrotajiem.

Sprūds uzskata, ka svarīgi ir attīstīta izlūkinformācija, ja runa ir par sabiedrotajiem kopumā. “Es domāju, ka mēs šeit būtu gatavi [dažādiem scenārijiem],” teica Sprūds.

“Tas, kas ir noticis, šīs zvērīgās, teroristiskās aktivitātes pret civiliedzīvotājiem absolūti ir nosodāmas, un Izraēlai ir tiesības gan uz pašaizsardzību, gan novērst šādus terora uzbrukumus nākotnē,” pauda Sprūds. Tomēr viņš norādīja, ka aizsardzības ministru tikšanās laikā bijis aicinājums uz to, ka Izraēlas rīcībai jābūt samērīgai. “Ja runājam par civiliedzīvotāju upuriem [Gazā], tad šeit jādara viss, lai ierobežotu negatīvo attīstību attiecība uz civiliedzīvotājiem,” uzsvēra Sprūds.

Sprūds pastāstīja, ka Latvijas robeža tiek sargāta ar visiem iespējamajiem veidiem, tostarp arī ar bezpilota lidaparātu palīdzību. “Mums robeža ir jānovēro, lai varētu novērst jebkādas nelegālās migrācijas plūsmas. Darīts tiek viss, lai nelegālā migrācija tiktu ierobežota,” pastāstīja Sprūds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu