Par viena miljona eiro izkrāpšanu policija aizturējusi četras personas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Latvijas Valsts policija otrdien veikusi kratīšanas un aizturējusi četras personas Zemgales reģionā Eiropas Prokuratūras (EPPO) izmeklētajā lietā par viena miljona eiro izkrāpšanu, kas saistīta ar lauksaimniecības fondiem, liecina EPPO paziņojums iestādes mājaslapā.

Izmeklētajiem ir aizdomas, ka dažādu Lauku atbalsta dienesta pārraudzīto projektu būvniecības konkursi bijuši nepatiesi.

Tiek apgalvots, ka

būvdarbus veikuši ar finansējuma saņēmējiem saistīti uzņēmumi, pārcenojot izmaksas.

EPPO ir aizdomas, ka ievērojama daļa būvniecībai paredzētā finansējuma ir nonākusi tieši atbalsta saņēmēja kabatā, kā rezultātā Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzekļi izmantoti krāpnieciski.

Kratīšanas EPPO uzdevumā veikusi Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

Latvijas pārstāvis Eiropas Prokuratūrā prokurors Gatis Doniks apliecināja, ka

lietā ir četras personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību un šīs personas ir uzņēmumu īpašnieki, atbildīgās amatpersonas un darbinieki. Kratīšanas veiktas uzņēmumu adresēs, kā arī dzīvokļos un mājās.

Izmeklētājiem gan nav aizdomu, ka nelikumības pieļāvuši LAD darbinieki. "Tie ir naudas saņēmēji, agrokompānijas, uzņēmumi," piebilda Doniks.

Darbs izmeklēšanā ir ieguldīts pietiekami liels, un tagad ir iestājusies atklātā fāze. Iespējamā nozieguma shēma pēc Donika teiktā esot "ļoti interesanta", taču izmeklēšanas detaļas patlaban publiski nav atklājamas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu