"Rīgas namu pārvaldniekā" ir brīvas vairāk nekā 140 vakances

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" darbinieks kaisa celiņus Kronvalda parkā
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" darbinieks kaisa celiņus Kronvalda parkā Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības kapitālsabiedrībai "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) trūkst 143 darbinieku, liecina uzņēmuma sniegtā informācija Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputātiem.

Kopumā RNP trūkst 85 sētnieku, 25 būvstrādnieku, desmit sanitārtehniķu, deviņu jumiķu, piecu inženieru, tehniķu un piecu elektriķu, kā arī četru namu pārvaldnieku.

Lai mazinātu darbinieku trūkumu, uzņēmums plāno paaugstināt darbinieku algas, galvenokārt ceļot atalgojumu inženieriem, tehniskajiem darbiniekiem, namu pārziņiem un sētniekiem.

Plānots arī būtiski uzlabot darbinieku materiāltehnisko nodrošinājumu un ikdienas darba apstākļus.

Kā ziņots, šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā vērtēja RNP gaidāmās izmaiņas pārvaldīšanas maksā.

RNP no nākamā gada plāno paaugstināt maksu par ēku pārvaldīšanu. Individuāli aprēķinot pārvaldīšanas maksas, 71,4% dzīvokļu īpašnieku - pārsvarā lielajās mājās - pārvaldīšanas maksa pieaugs vidēji par 8 centiem par kvadrātmetru, 21,9% dzīvokļu īpašnieku - pārsvarā vidēja izmēra ēkās - pārvaldīšanas maksa pieaugs vidēji par 10 centiem par kvadrātmetru, bet 4,3% dzīvokļu īpašnieku - neliela izmēra ēkās - maksa pieaugs vidēji par 21 centu par kvadrātmetru. 2,4% dzīvokļu īpašnieku pārvaldīšanas maksa paliks nemainīga vai samazināsies.

Izmaiņas pārvaldīšanas maksā esot saistāmas galvenokārt ar būtiski pieaugušām darbaspēka izmaksām, apstākli, ka ir jaunas, valsts noteiktas pārvaldīšanas darbības energoefektivitātes jomā, kas saistošas visiem pārvaldniekiem, kā arī saistībā ar izmaksu pieaugumu būvniecībā. Pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai esot nepieciešama arī darbinieku kvalifikācijas paaugstināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu