ASV mīkstina sankcijas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ņemot vērā Venecuēlas valdības un opozīcijas panākto vienošanos par vēlēšanu rīkošanu nākamgad, ASV samazinās dažas Venecuēlas naftas un gāzes sektoram noteiktās sankcijas, pavēstīja ASV Finanšu ministrija.

Reaģējot uz šiem "demokrātiskajiem procesiem", ASV Finanšu ministrija izdevusi vispārējās licences, atļaujot transakcijas, kurās iesaistīts Venecuēlas naftas un gāzes sektors un zelta sektors, kā arī atceļ parāda vērtspapīru otrreizējās tirdzniecības aizliegumu, paziņojumā apliecināja finanšu ministra vietnieks Braiens Nelsons.

Atļaujas var tikt mainītas vai atsauktas, ja vienošanās par vēlēšanām cietīs neveiksmi.

"Pāršķirsim lappusi, veidosim cieņas un sadarbības attiecības. Tas ir mans vēstījums tiem, kas ir pie varas, un Savienoto Valstu valdībai," norādīja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, vienlaikus aicinot sankcijas atcelt pilnībā.

Venecuēlai jāpaziņo par "konkrētu grafiku un procesu paātrinātai visu kandidātu atjaunošanai" līdz novembra beigām, sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Visiem, kas vēlas kandidēt uz prezidenta amatu, jābūt šādai iespējai," norādīja Blinkens.

Dienu iepriekš Barbadosā Venecuēlas valdība un opozīcija sarunās, kurās kā vidutājs darbojās Norvēģija, vienojušas rīkot vēlēšanas 2024.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu