Video Liepājā četrklasnieku ar īpašām vajadzībām ik dienu sit klasesbiedrs; iesaistās policija (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Klases telpa. Ilustratīvs attēls.
Klases telpa. Ilustratīvs attēls. Foto: Arturs Kārkliņš/LETA

Liepājas 8. vidusskolā 4. klases bērnu ar īpašām vajadzībām ik dienas sit klasesbiedrs, un bērns baidās iet uz skolu. Ģimene vērsusies skolā, sociālajā dienestā, taču vardarbība turpinās. “Ko vēl mums darīt? Gaidīt, kamēr nosit?” jautā zēna ģimene. Šodien skolā ieradās Izglītības pārvaldes, policijas pārstāvji un sociālie darbinieki. Kādu risinājumu viņi piedāvā? Skaidro Panorāma.

Liepājas Izglītības pārvalde un Valsts policija sniegs atbalstu vardarbībā cietušam skolēnam un skolotājiem Liepājas 8.vidusskolā, informēja Izglītības pārvaldes komunikācijas vadītāja Renāte Meļķe.

Sociālajos tīklos Liepājas 8. vidusskolas 4. klases skolēna māsa bija publiskojusi informāciju par to, ka skolā viņas jaunāko brāli katru dienu fiziski ietekmē klasesbiedrs. Māsa norādīja, ka situācija pārrunāta ar skolotāju, klasesbiedru un viņa mammu, rakstīta sūdzība Sociālajam dienestam, Izglītības pārvaldei, taču neviens nav sniedzis palīdzību.

Meļķe informē, ka ceturtdien Izglītības pārvaldes speciālisti un Valsts policijas pārstāvji devās uz skolu, lai vērtētu situāciju un izstrādātu soļus audzēkņu un pedagogu atbalstam.

Pēc sarunas skolā Valsts policijas pārstāvji esot devušies apsekot ģimeni, par kuru ir sūdzība.

Panākta vienošanās, ka klasē, kur konstatēta vardarbība, stundās tiks piesaistīts pedagoga palīgs un speciālais pedagogs.

Ar situācijā iesaistītajām ģimenēm tiks veikts sociālais darbs, piedāvāti pašvaldībā pieejamie sociālie pakalpojumi. Abu ģimeņu vecāki tiks aicināti uz sarunu ar Sociālo dienestu, Izglītības pārvaldes speciālistiem. Nākamnedēļ cietušā bērna ģimenei piedāvāta tikšanās ar Pedagoģiski medicīnisko komisiju, lai izvērtētu bērnam atbilstošu un atbalstošu izglītības ieguves veidu, skaidro Meļķe.

Izglītības pārvaldes speciālisti pauduši gatavību sniegt psiholoģisko un sociāli emocionālo atbalstu abām ģimenēm.

Izglītojošu atbalstu skolēniem ir gatava sniegt arī Valsts policija. Pēc skolēnu brīvlaika plānota tikšanās ar klases un skolas skolēniem.

Šovakar notiks skolas un klases vecāku sapulce, sarunas ar skolas administrāciju, kā arī tikšanās ar biedrības "You+" speciālistu, jauniešu mentoru, kas sniedz atbalstu jauniešiem un vecākiem, piebilst Izglītības pārvaldes pārstāve.

"Esam pastiprināti pievērsuši uzmanību situācijai, vienlaicīgi - varam paust nožēlu, ka vecāki nav vērsušies pie mums ātrāk, ļaujot problēmsituācijai ieilgt," atzina Meļķe.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu