Trampam piespriests 5000 dolāru naudassods (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas tiesnesis, kurš vada prāvu civillietā pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, piektdien, 20. oktobrī, piesprieda Trampam 5000 ASV dolāru naudassodu par to, ka viņš pārkāpis tiesas rīkojumu neizteikties par tiesas darbiniekiem.

Tiesnesis Arturs Engorons paziņoja, ka Trampam jāsamaksā šis naudassods 10 dienu laikā Ņujorkas Advokātu klientu aizsardzības fondam. Tiesnesis brīdināja, ka pēc jauniem šī rīkojuma pārkāpumiem var tikt piespriesti bargāki sodi par necieņu pret tiesu - pat cietumsods.

Engorons 3.oktobrī izdeva rīkojumu pēc tam, kad Tramps savā sociālo mediju platformā "Truth Social" bija aizskāris Engorona personāla darbinieci. Tramps publicēja foto, kur viņa redzama kopā ar ASV Senāta demokrātu vairākuma līderi Čaku Šūmeru, un apgalvoja, ka viņa bijusi Šūmera draudzene.

Aizskarošais ieraksts tika izdzēsts no "Truth Social" jau rīkojuma izdošanas dienā, bet vēl 17 dienas palika Trampa vēlēšanu kampaņas vietnē DonaldJTrump.com, līdz tiesa ceturtdien pieprasīja to izdzēst.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu