Sprūde pametusi "Platformu 21", jo partiju "pārņēmuši vecie oligarhi"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karina Sprūde.
Karina Sprūde. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bijusī Saeimas deputāte Karina Sprūde izstājusies no savulaik kopā ar bijušo parlamentārieti Aldi Gobzemu dibinātās partijas, jo "Platformu 21" esot "pārņēmuši vecie oligarhi".

"Nevēlos vairāk ar saviem resursiem un savu pieredzi līdzdarboties tajā veidojumā, par kuru ir pārtapusi mūsu kādreiz kopīgi veidotā partija," pauž Sprūde, kura aicina pārējos partijas biedrus sekot viņas piemēram.

Pēc Sprūdes vārdiem, partiju pamazām faktiski esot pārņēmuši vecie oligarhi. "Šo cilvēku mērķis ir - sadalīt, izmantot un sabojāt. Kādam nolūkam mūsu partija tiks izmantota - vai tā tiks kādam uzdāvināta, pārdota, vai vienkārši izsaimniekota, man ir grūti pateikt," pauž Sprūde.

Politiķe, piesaucot polittehnologa Jurģa Liepnieka vārdu, klāsta, ka vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs un paudusi aizdomas par iespējamu partijas saņemtā valsts finansējuma izkrāpšanu saistībā ar sabiedrisko attiecību pakalpojumu saņemšanu par 6000 eiro mēnesī, lai gan partijas reitings krities. Sprūde šajā jautājumā gaidot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja atbildi. Viņa apgalvo, ka ar oligarhiem saistīts cilvēks esot centies viltot valdes sēdes protokolus.

Kā ziņots, bijusī Saeimas deputāte Sprūde izstājusies no savulaik kopā ar bijušo parlamentārieti Gobzemu dibinātās partijas.

Gobzems un Sprūde savulaik dibināja partiju LuK, kas vēlāk pārtapa par "Katram un katrai" un kura pēc Gobzema aiziešanas prom no tās pārdēvējās par "Platformu 21". Sprūda palika šajā partijā un bija tās valdē, bet tagad ir to pametusi.

2022.gada 14.Saeimas vēlēšanās KuK nepārvarēja ievēlēšanai parlamentā noteikto 5% barjeru. Pēc neveiksmes vēlēšanās tās izveidotājs un bijušais līderis Gobzems aizgāja no partijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu