Pārcels 22. autobusa pieturvietu lidostā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Zane Bitere/LETA

No otrdienas, 24.oktobra, pārcels 22.autobusa pieturvietu lidostā "Rīga", pavēstīja lidostas pārstāvji.

Lidostā informē, ka SIA "Rīgas satiksme" 22.autobusa pieturvieta pie lidostas "Rīga" iekāpšanai virzienā uz Rīgu no otrdienas, 24.oktobra, atradīsies pašreizējā P1 stāvvietā pa vidu starp E un C atlidošanas izejām.

Pēc lidostā minētā, 22.autobusa josla un pieturvieta tiks atbilstoši norobežota no pārējās stāvvietas teritorijas un apzīmēta ar ceļazīmēm. Iebraukt šajā joslā būs atļauts tikai 22.maršruta autobusiem.

Tāpat lidostas pārstāvji skaidro, ka 22.maršruta autobusi pēc pasažieru izkāpšanas apmetīs loku un iebrauks P1 stāvvietā, tādējādi pasažieriem vairs nebūs jāšķērso P1 stāvvieta, lai nokļūtu uz 22.autobusa pieturu.

Maršruta autobusiem un starptautiskās satiksmes autobusiem iebraukšanai P1 stāvvietā būs paredzēta trešā barjera.

Savukārt visi pārējie autovadītāji stāvvietā joprojām varēs iebraukt gar pirmo un otro barjeru, saņemot iebraukšanas talonu.

Jaunajā pieturvietā iekāpšanai 22.maršruta autobusā tiks organizēta līdz brīdim, kad pašreizējās P1 stāvvietas laukumā sāksies lidostas jaunā termināļa būvniecība.

Lidostas pārstāvji arī norāda, ka sabiedriskā transporta biļešu iegādes automāti tiks pārvietoti zem termināļa nojumes pretim jaunajai pieturvietai un līdzās izejai no E atlidošanas zāles. Biļetes joprojām varēs iegādāties arī lidostas Apmeklētāju centrā E atlidošanas zālē, tirdzniecības tīkla "Narvesen" kioskos un pie autobusa vadītāja.

Jau vēstīts, ka atbilstoši aģentūras LETA aprēķiniem lidostā "Rīga" šogad deviņos mēnešos apkalpoti kopumā 5,045 miljoni pasažieru, kas ir par 28% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

Lidostas apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,924 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 286 498 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu