ZZS šobrīd neplāno pārskatīt sadarbību ar Lembergu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļo un zemnieku savienības pārstāve - Saeimas deputāte Daiga Mieriņa atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Zaļo un zemnieku savienības pārstāve - Saeimas deputāte Daiga Mieriņa atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas priekšsēdētāja, kas nonākšanu augstajā amatā saukusi par «negaidītu notikumu pavērsienu», pauž gatavību strādāt pēc labākās sirdsapziņas un pauž, ka atsevišķu cilvēku politiskā ietekme Latvijā ir mazliet pārvērtēta.

Saeimas priekšsēdētaja pauž, ka šobrīd ZZS frakcijā nav konkrētu plānu par sadarbības pārtraukšanu ar Aivaru Lembergu. Tomēr pēc jautājuma, vai, viņasprāt, Latvijas politika ir brīva no īpašo interešu un oligarhu varas, Mieriņa norāda:

«Nu tur droši vien jājautā attiecīgajiem dienestiem. Es varbūt nebūšu tas eksperts, vai Latvija ir brīva vai nav brīva no dažādām ietekmēm.

Es domāju, ka zināma ietekme ir visās sfērās gan cilvēkiem, gan atsevišķiem medijiem.

Profesionālais lobijs, kur dažādas profesionālās organizācijas lobē sev interesējošos jautājumus. Jautājums, protams, ir par to, cik liela ir tā ietekme vai nav. To mēs varam spriest pēc kāda likumprojekta vai kāda pieņemtā lēmuma.

Bet, manuprāt, atsevišķu cilvēku politiskā ietekme ir mazliet pārvērtēta.»

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu