Bauskas muzeju turpmāk vadīs Aigars Urtāns

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēsturnieks, Bauskas novadpētniecības un mākslas muzeja vēstures nodaļas vadītājs Mg. Hist. Aigars Urtāns
Vēsturnieks, Bauskas novadpētniecības un mākslas muzeja vēstures nodaļas vadītājs Mg. Hist. Aigars Urtāns Foto: Ieva Čīka / LETA

Bauskas novada domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu iecelt Aigaru Urtānu Bauskas muzeja direktora amatā. Jaunajā amatā viņš stāsies 2023.gada 1.novembrī.

Konkursa komisija, izvērtējot amata pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību izvirzītajām prasībām, par konkursa uzvarētāju atzina Urtānu.

Atbilstoši Muzeju likumam, pirms pieņemšanas darbā, pašvaldībai jākonsultējas ar Muzeju padomi. No Muzeju padomes saņemts atbalsts Urtāna kandidatūrai.

Urtāns absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu vēsturē. Kopš 1994.gada strādājis Bauskas muzejā par Vēstures nodaļas vadītāju.

Īstenojis vairākus pētniecības projektus, ir daudzu zinātnisko publikāciju autors. Strādājis par vēstures un sociālo zinību skolotāju Īslīces pamatskolā un Rīgas 1.Tālmācības vidusskolā, arī kā mācībspēks Rīgas Tehniskajā universitātē.

Jau ziņots, ka līdzšinējo Bauskas muzeja direktori Baibu Šulci Bauskas novada dome atbrīvoja no amata pēc pašas vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu