Ukraiņi bija nosūtījuši tūkstoti karavīru uz Apvienoto Karalisti jūras spēku desantnieku mācībām. Viņiem tagad ir četras jūras spēku brigādes – īpašie spēki, artilērijas brigāde, tanku bataljons, desantnieku brigāde, gaisa desanta brigāde. Arī trīs pontonu pulki, kurus eiropieši ir aprīkojuši ar visdažādākajiem pontoniem, lai ukraiņi varētu izveidot līdz pat sešiem tiltiem pār Dņepru. Ukraiņi šai operācijai gatavojas jau kopš februāra, tātad astoņus mēnešus. Uz TVNET tiešsaistes žurnāla KLIK jautājumiem atbild itāļu militārais eksperts Tomass Tainers.

Ko jūs varat pastāstīt par Dņepras šķērsošanu Hersonas reģionā?

Ukraiņi grib šķērsot Dņepru, un viņi to darīs. Jautājums: kad un kur? Ukraiņi ir izveidojuši divus priekšposteņus, pirms dažām dienām kreisajā krastā izveidoja vēl trešo. Plāns ir tos paplašināt un pārņemt savā kontrolē. Pats sliktākais, kas var notikt pārcelšanās brīdī, – tikt apšaudītiem ar krievu prettanku vadāmajām raķetēm.

Pirms ukraiņi var sākt būvēt pontonu tiltus un šķērsot upi ar smago tehniku, viņiem vispirms ir jāpārceļ pāri upei pietiekami daudz kājnieku, kuru uzdevums vispirms būs likvidēt krievu prettanku vadāmo raķešu vienības. Un pēc tam atvirzīt tālāk no plānotajām ukraiņu desanta vienībām Krievijas artilēriju.

Ukraiņi bija nosūtījuši tūkstoti karavīru uz Apvienoto Karalisti jūras spēku desantnieku mācībām. Viņiem tagad ir četras jūras spēku brigādes – īpašie spēki, artilērijas brigāde, tanku bataljons, desantnieku brigāde, gaisa desanta brigāde. Arī trīs pontonu pulki, kurus eiropieši ir aprīkojuši ar visdažādākajiem pontoniem, lai ukraiņi varētu izveidot līdz pat sešiem tiltiem pār Dņepru. Ukraiņi šai operācijai gatavojas jau kopš februāra, tātad astoņus mēnešus. Viņi šķērsos Dņepru brīdī, kad krieviem nebūs pietiekami daudz artilērijas un karaspēka Hersonas reģionā, ar ko viņi varētu ātri reaģēt uz notiekošo.

Ukraiņiem vienas dienas laikā jāspēj pārcelt pāri upei tik daudz karaspēka, lai atspiestu krievu artilēriju un tā nevarētu apšaudīt ukraiņu tiltus. Dienas laikā viņiem ir jāspēj piespiest krievus atkāpties vismaz 10–20 kilometrus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X