Serbijas parlaments atbalsta pretrunīgi vērtētos mediju likumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Serbijas parlaments ceturtdien apstiprināja divus pretrunīgi vērtētus likumus, kas atbilstoši preses brīvības organizāciju vērtējumam palielinās valsts iespējas kontrolēt medijus.

Ja prezidents Aleksandrs Vučičs parakstīs likumus, tas ļaus valsts telekomunikāciju uzņēmumam "Telekom Srbija" iegūt medijus. Līdz šim tas nebija atļauts.

Parlamentā, kur dominē Vučiča konservatīvā Serbijas Progresīvā partija (SNS), no 250 likumdevējiem likumus atbalstīja 144.

Likumprojekts par publisko informāciju un medijiem, kā arī ierosinātais likums par elektroniskajiem medijiem "raisa "bažas par valsts ietekmi un valsts spiedienu", norādīja Eiropas Žurnālistu federācijas prezidente Maja Severe.

Eiropas Parlaments maijā pauda satraukumu par ""Telekom Srbija" dominējošo tirgus lomu" un "apsūdzībām, ka valdošā partija to izmanto, lai palielinātu ietekmi Serbijas mediju tirgū".

Serbijas Informācijas un sakaru ministrija pēc balsojuma parlamentā paziņoja, ka abu likumu pieņemšana ir "svarīgs solis Serbijas mediju jomas tālākā uzlabošanā".

Preses brīvības indeksā, ko sastāda organizācija "Reportieri bez robežām", Serbija šogad no 79.vietas noslīdējusi uz 91.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu