"Hamās" vardarbīgais uzbrukums Izraēlai 7. oktobrī ir parādījis, ka ilgtermiņā Izraēlai nav iespējams turpināt ignorēt palestīniešu jautājumu un okupēt teritoriju, kas saskaņā ar Oslo līgumiem ir noteikta kā Palestīnas valsts, intervijā tiešsaistes žurnālam Klik teica Sv. Endrjūsa Universitātes Tuvo Austrumu, Centrālāzijas un Kaukāza studiju institūta direktore, Dr. Fiona Makalluma Gvineja.  

Dr. Fiona Makalluma Gvineja (Fiona McCallum Guiney) ir vecākā pasniedzēja Sv. Endrjūsa Universitātes Starptautisko attiecību skolā. Viņa pēta kristiešu politisko lomu Tuvajos Austrumos, tostarp identitāti, minoritāšu tiesības, kā arī baznīcas, valsts un sabiedrības attiecības, kristiešu un musulmaņu konfliktu, starpkonfesiju dialogu, migrāciju un diasporas lomu. Šobrīd viņa ir Sv. Endrjūsa Universitātes Tuvo Austrumu, Centrālāzijas un Kaukāza studiju institūta direktore.

Ja jums būtu jāizvēlas viens izšķirošais faktors, kas nosaka attiecības starp izraēliešiem un palestīniešiem, kas tas būtu un kāpēc?

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X