Noskaties Vecrīgā zem Doma laukuma varētu veidot bumbu patvertni (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lietuvas katoļu baznīca un Iekšlietu ministrija noslēgusi sadarbības līgumu, saskaņā ar kuru priesteri instruēs draudzes par civilo aizsardzību, bet dažas baznīcas noteiktas kā patvertnes ārkārtas situācijām. “TV3 Ziņas” mēģināja noskaidrot, vai šajā ziņā sadarboties ar valsti būtu gatavas arī Latvijas baznīcas.

Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcas pārstāvis Kaspars Upītis skaidro, ka “tādi lieli pagrabi, par kādiem stāsta teikas, zem baznīcām praktiski nemaz nav! Mums ir stāsti par Doma pagrabiem, diemžēl, Domā nav pagrabs. Pagrabs ir, piemēram, Vecajā Ģertrūdes baznīcā izbūvēts, izmantot par patvertni noteikti var un krīzes gadījumā noteikti tas arī tiks darīts. Es zinu, ka padomju laikos Rīgas reformātu baznīcu pārveidoja par patvertni, tur ir pagrabstāvs izbūvēts ar visām dzelzs durvīm, bet tas ir tāds artefakts.”

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (“Progresīvie”) uzsver, ka patvertņu veidošana ir ļoti nepieciešama, bet tas ir dārgs un sarežģīts process.

“Ir projekts, ka mēs varētu labiekārtot Doma laukumu un hipotētiski iekārtot arī bumbu patvertni. Tādu ideju mēs izteicām pašvaldībai, sarunu līmenī šādas sarunas notika, bet uz priekšu nekas tālāk nav noticis,” tā Andrus Sprūds.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu