Grenlande vairs nepāriet uz ziemas laiku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Gandrīz visā Eiropā naktī notiek pāreja uz ziemas laiku - vienīgi Grenlande ir nolēmusi ik pēc pusgada vairs negrozīt pulksteņus un tagad pāriet uz jaunu laika joslu.

Šoreiz pasaules lielākajā salā pulksteņa rādītāji vairs netiks pārbīdīti uz ziemas laiku. Tādējādi Grenlande pāries jaunā laika joslā, iepriekš paziņoja tās valdība galvaspilsētā Nūkā. Tādējādi Grenlandes iedzīvotāji vēlas pārcelties par vienu stundu tuvāk Dānijai un pārējai Eiropai, tāpēc laika starpība starp Grenlandi un Centrāleiropu no svētdienas būs tikai trīs, nevis četras stundas. Grenlande oficiāli pieder Dānijas Karalistei, bet lielā mērā ir autonoma.

Kā ziņo Dānijas ziņu aģentūra “Ritzau”, Grenlandes valdība 2022. gada novembrī vienojās par vasaras un ziemas laika atcelšanu salā. Saskaņā ar vienošanos laika josla UTC-2 būs spēkā visu gadu. Valdība uzskata, ka pulksteņa rādītāji nedēļas nogalēs jāpagriež atpakaļ tikai nelielajā Austrumgrenlandes pilsētiņā Ittoqqqortoormiit, kas tad tikai 2024. gada martā pielāgosies jaunajai laika joslai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu