Diviem cilvēkiem uzrādītas apsūdzības par 1,2 miljonu eiro izkrāpšanu no uzņēmumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesas zāle
Tiesas zāle Foto: Shutterstock

Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par 1,2 miljonu eiro izkrāpšanu no uzņēmumiem.

Lietā apsūdzētas divas personas par to, ka personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarīja krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību, viena no apsūdzētājām personām, būdama kāda uzņēmuma vienīgā valdes locekle, rīkojoties kā uzņēmuma likumīgā pārstāve, ar nu jau likvidēto AS "Parex banka" noslēdza aizdevuma līgumu par 32 miljonu eiro aizdevumu daudzstāvu mājas būvniecībai.

Būvniecības procesa laikā apsūdzētajai uzņēmuma amatpersonai, apzinoties, ka uzņēmums nespēs izpildīt uzņemtās saistības pret banku un ka uzņēmums kļūs maksātnespējīgs, radās noziedzīgs nodoms ar viltu iegūt uzņēmumam piederošo mantu, vērtē apsūdzība.

Lai īstenotu noziedzīgo nodomu, abas apsūdzētās personas savstarpēji vienojās un sadalīja pienākumus, proti, viena no apsūdzētajām personām apņēmās pārstāvēt dažādus viņas kontrolē esošus uzņēmumus un pieteikt šo uzņēmumu labā neatbilstošus kreditoru prasījumus pret uzņēmumu, savukārt uzņēmuma amatpersona apņēmās šos saturiski viltotos prasījumus apstiprināt un neatklāt citām personām to maldinošo raksturu.

Apsūdzētās personas viņām inkriminēto noziedzīgo darbību rezultātā no uzņēmumiem izkrāpa 1 221 418 eiro un tos legalizēja, iegādājoties nekustamo īpašumu Rīgā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu