Aizkraukles novada pašvaldība iegādājusies Sudmalu salu Neretā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sudmalu saliņas estrāde
Sudmalu saliņas estrāde Foto: facebook.com / Neretas apvienība

Aizkraukles novada pašvaldība iegādājusies Sudmalu salu Neretā, informē pašvaldība.

Nekustamo īpašumu 1,2 ha platībā pašvaldība iegādājās par 10 000 eiro. Sudmalu salā atrodas Neretas apvienībā lielākā brīvdabas estrāde ar 700 sēdvietām, kurā notiek gan Neretas apvienības, gan novada nozīmīgi pasākumi. Zemesgabalā atrodas arī tēlnieka Induļa Rankas akmenī kaltais rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa portrets "Akmens bārda".

Pašvaldība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmā 2014.-2020.gadam pirms apmēram pieciem gadiem ir īstenojusi projektu "Neretas Sudmalu jaukā sala" un sadarbībā ar biedrību "Aizkraukles rajona partnerība" veikti remontdarbi par "Leader" programmas finansējumu - 39 404 eiro, kopā ar Neretas pašvaldības līdzekļiem pavisam estrādes pārbūvē un labiekārtošanā tika izlietoti 43 782 eiro, informē Neretas apvienības pārvaldes vadītājs Juris Gorbačovs.

Estrādē ierīkoti jauni skatītāju solu betona pamati, jaunas sēdvietas, demontētas estrādes konstrukcijas un izveidotas jaunas, veikti teritorijas izlīdzināšanas un bruģēšanas darbi, izbūvēti jauni koru podesti, ierīkotas jaunas skaņas aizsargbarjeras skatuves sānos, jauns elektrības kabeļu pievads pasākumu apskaņošanai un dažādu elektroierīču darbināšanai.

Par projekta naudu tika pastiprināta tilta konstrukcija pār Dienvidsusēju, lai tā būtu droša kravas transporta iebraukšanai. Tika sakārtota un sakopta dabas ainava, vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem labiekārtota estētiska vide aktīvai brīvā laika pavadīšanai, izveidota vieta, kur pagasta un novada organizācijām un amatiermākslas kolektīviem organizēt dažāda veida pasākumus.

Lai īstenotu projektu, pirms darbu sākšanas ar zemes īpašnieci tika noslēgts ilgtermiņa zemes nomas līgums līdz 2026.gada 27.janvārim, kas reģistrēts Zemesgrāmatā.

Gorbačovs norāda, ka ir ieceres Sudmalu saliņu attīstīt. "Teritorija ir publiski izmantojama. Pašvaldība tajā ir ieguldījusi daudz līdzekļu un plāno iegūt papildu finansējumu dažādos projektos, piemēram, veicinot tūrisma attīstību, vajadzētu izveidot jaudīgāku elektrības pieslēgumu, lapenes, telts un ugunskura vietas. Priecājamies, ka tagad zeme ir pašvaldības īpašumā un mums ir lielākas iespējas īstenot dažādas ieceres," saka Neretas apvienības pārvaldes vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu