Stāsies spēkā izmaiņas trijos reģionālo autobusu maršrutos Liepājas novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Liepājas novadā no trešdienas, 1.novembra, būs izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Aizpute-Cīrava, Liepāja-Jūrmalciems un Liepāja-Zemupe, informē Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji.

ATD norāda, ka reģionālās nozīmes maršrutā Aizpute-Cīrava tiks slēgti reisi plkst.12 no Aizputes un plkst.12.20 no Cīravas, kas līdz šim kursēja pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās.

Vienlaikus autobuss rīta reisā, kas plkst.7.10 izbrauc no Aizputes, turpmāk brauks līdz pieturai "Dzērves skola". Savukārt atpakaļ autobuss darba dienās no pieturas "Dzērves skola" izbrauks plkst.7.40, galapunktā "Aizputē" iebraucot plkst.8.05.

ATD arī informē, ka reģionālās nozīmes maršrutā Liepāja-Jūrmalciems autobuss pirmdienās vairs nekursēs plkst.8.50 un plkst.13.50 no Liepājas, kā arī plkst.9.35 un plkst.14.35 no Jūrmalciema.

Tāpat reģionālās nozīmes maršrutā Liepāja-Ziemupe svētdienās autobuss nekursēs plkst.15.20 no Liepājas un plkst.16.45 no Ziemupes.

ATD pārstāvji skaidro, ka izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Sabiedriskā transporta padomes doto uzdevumu - ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem veikt nerentablo maršrutu, reisu detalizētu lietderības novērtējumu.

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus minētajos maršrutos veic AS "Liepājas autobusu parks". Izmaiņas ATD ir saskaņojusi ar Kurzemes plānošanas reģionu.

Jau ziņots, ka "Liepājas autobusu parka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,839 miljoni eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 190 731 eiro.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu "Liepājas autobusu parka" darbībās uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (LPV) (33%) ģimenēm.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu