Kā cīnīties ar Lancet? Labākais veids ir bombardēt dronu ražošanas rūpnīcu. NATO tā darītu. Tā kā Ukrainai nav spārnoto raķešu, lai to izdarītu, otrs labākais veids ir nogalināt bezpilota lidaparātu operatorus. Bet viņu ir daudz. Trešais labākais veids ir notriekt dronus. Ja jums ir pašgājēja pretgaisa ierocis, kas var notriekt dronus, Lancet droni vairs nebūs problēma. Uz TVNET tiešsaistes žurnāla KLIK jautājumiem atbild itāļu militārais eksperts Tomass Tainers.

Ko jūs varat pastāstīt par Krievijas Lancet droniem? Tie sagādā lielas nepatikšanas ukraiņiem. Kā ar tiem cīnīties?

Lancet drons būtībā ir Izraēlas drona kopija. Izraēlieši ir vismodernākie dronu ražotāji pasaulē. Bet Lancet kvalitāte ir ļoti slikta. Tagad gan krievi saņem detaļas no Ķīnas, Lancet kvalitāte uzlabojas. Īpaši slikta bija Lancet optika - ukraiņi varēja uztaisīt vienkāršus koka mānekļus un krievi, noturot tos par īstiem, vērsa pret tiem uguni. Tagad, kad Lancet optika kļūst labāka un tiem ir augstas izšķirtspējas kameras, arī ukraiņu mānekļiem ir jākļūst daudz labākiem.

Kā cīnīties ar Lancet? Labākais veids ir bombardēt dronu ražošanas rūpnīcu. NATO tā darītu. Tā kā Ukrainai nav spārnoto raķešu, lai to izdarītu, otrs labākais veids ir nogalināt bezpilota lidaparātu operatorus. Bet viņu ir daudz. Trešais labākais veids ir notriekt dronus. Ja jums ir pašgājēja pretgaisa ierocis, kas var notriekt dronus, Lancet droni vairs nebūs problēma. Tiklīdz drons parādīsies radarā, pašgājējs ložmetējs likvidēs dronu. Ukrainai ir aptuveni 50 Gepardi, kurus viņi saņēma no vāciešiem. Bet, lai ukraiņi pilnvērtīgi spētu aizsargāt savas pilsētas un vienības frontē, būtu nepieciešams aptuveni tūkstotis.

Kam Eiropā ir visvairāk šāda veida pretgaisa aizsardzības sistēmu? Rumānijai, šķiet, 38, un Somijai, šķiet, septiņas vai astoņas. Pārējiem, piemēram, Itālijas armijai, tādu nav. Vāciešiem nav, frančiem, britiem nav.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X