Jūrmalā aizturēts vīrietis, kurš vairākkārt zadzis degvielu no DUS

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šomēnes kādā degvielas uzpildes stacijā (DUS) Jūrmalā tika konstatētas vairākas zādzības, ko izdarījusi persona ar vienu automašīnu. Proti, garnadzis 1. oktobrī, 6. oktobrī un 25. oktobrī ar automašīnu atbraucis, uzpildījis degvielu un aizbraucis nesamaksājot. Degvielas uzpildes stacijas darbinieki fiksēja automašīnas numura zīmi.

25. oktobrī, kad garnadzis ar šo pašu spēkratu ieradās atkal, DUS darbinieki izsauca Valsts policiju un nobloķēja degvielas sūkni. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa policisti, kuri aizturēja iespējamo zagli. Jāpiemin, ka aizturētais ir 2000. gadā dzimis ārvalsts pilsonis, kurš noziegumu izdarījis ar nomas automašīnu, kurai ir citas valsts numurzīmes. Iepriekš Latvijā policijas redzeslokā viņš nebija nonācis.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu