Premjere sola vajadzības gadījumā pārskatīt Krimināllikumu saistībā ar radikalizēšanos un etnisko naidu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Ja tas būs nepieciešams, varētu tikt pārskatīts Krimināllikums saistībā ar radikalizēšanos un etnisko naidu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa norādīja, ka situācija Eiropā un pasaulē saistībā ar notiekošo Tuvajos Austrumos ir diezgan polarizējoša, Eiropas dalībvalstis satrauc situācija reģiona iekšienē.

Latvijā valdība regulāri uzklausa drošības dienestu informāciju. "Domāju, ka Latvijā varam būt gana droši, jo Latvijā nav tik lielas kopienas, kas varētu veidot lielu radikalizēšanos," uzskata premjere.

Viņa akcentēja, ka naida runa un tamlīdzīgas izpausmes tiks vērtētas, Krimināllikums ir spēkā, un to varēs pārskatīt, ja tas būs nepieciešams.

Kā ziņots, Izraēlas armija veic triecienus visās Gazas joslas daļās, otrdien paziņojis Izraēlas Aizsardzības spēku preses sekretārs Jonatāns Konrikuss.

"Mēs koncentrēsimies uz Gazas joslas ziemeļu daļu, kur atrodas "Hamās" smaguma centrs (..), bet mēs turpinām uzbrukt arī citās Gazas daļās. Mēs medījam viņu komandierus, uzbrūkam viņu infrastruktūrai, un, kad vien ir kāds svarīgs mērķis, mēs uzbrūkam tam," paziņoja Konrikuss.

Viņš arī atkārtoja, ka Izraēla dara visu iespējamo, lai izvairītos no civiliedzīvotāju nogalināšanas, un apsūdzēja "Hamās", ka tas izmanto Gazas pilsētas galveno slimnīcu par savu slēpni.

Pirms divām nedēļām Izraēla, turpinot Gazas joslas bombardēšanu, aicināja anklāvā iesprostotos civiliedzīvotājus savas drošības labad doties uz dienvidiem.

30.oktobrī Izraēlas armija iebruka dziļāk Gazas ziemeļu daļā, kur, kā tiek uzskatīts, joprojām dzīvo 600 000 cilvēku, un, pēc palestīniešu liecinieku teiktā, tanki uz īsu brīdi nobloķēja evakuācijas ceļu uz dienvidiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu