Itālijas valdības vadītāju izjokojuši viltvārži no Krievijas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas valdības vadītāja Džordžu Meloni
Itālijas valdības vadītāja Džordžu Meloni Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas premjerministri Džordžu Meloni izjokojuši Krievijas viltvārži, telefonsarunā uzdodoties par Komoru prezidentu.

Meloni, kura vada labējo partiju "Itālijas brāļi" ("Fratelli d'Italia"), piezvanījusi persona, kas uzdevusies par Komoru prezidentu Azali Asumani, kurš pašlaik ir Āfrikas Savienības priekšsēdētājs. Patiesībā tie bija tā dēvētie pranksteri jeb izjokotāji no Krievijas "Vovans" un "Leksuss", īstajos vārdos - Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs.

Telefonsaruna notika 18.septembrī pirms ANO Ģenerālās asamblejas, atklāja Meloni birojs. Itālijas valdība nekomentēja sarunas saturu, bet Krievijā sarunas fragmentus publicēja valdības medijs "RIA Novosti". Runājot par karu Ukrainā, Meloni esot sacījusi, ka visās pusēs vērojams liels nogurums.

"Tuvojas laiks, kad visi sapratīs, ka mums ir vajadzīga izeja," sacījusi Meloni, piebilstot, ka viņai esot dažas idejas par šo jautājumu, bet viņa vēloties sagaidīt īsto brīdi.

Krievijas mediji ziņoja, ka sarunā skarta arī migrācijas tēma. "Ilgu laiku Eiropa uzskatīja, ka var atrisināt šo problēmu, aprobežojoties ar Itāliju. Problēma ir tā, ka pārējie to nerisina," sacījusi Meloni.

Meloni kļuva par valdības vadītāju pirms gada, daļēji pateicoties solījumiem vērsties pret nelegālo imigrāciju. Taču šogad Itālijā, šķērsojot Vidusjūru, ierodas vairāk nelegālo imigrantu nekā jebkad agrāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu