Pārim, kas apsūdzēts par vardarbību pret bērniem, tiek anulēts “Latvijas Lepnuma” apbalvojums (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Zemgales rajona tiesa Ogrē 2023. gada 4. septembrī paziņoja spriedumu krimināllietā, kurā par vardarbību pret bērniem apsūdzēts laulāts pāris. Pirms vairākiem gadiem apsūdzētie saņēma “Latvijas Lepnums” apbalvojumu un, ņemot vērā apsūdzības, apbalvojums no organizatoru puses tiek anulēts.

Apsūdzētais pāris “Latvijas Lepnuma” apbalvojumu saņēma 2015. gadā nominācijā “Ģimene”. Pieteikt kandidātus apbalvojumam var ikviens Latvijas iedzīvotājs, savukārt desmit laureātus, kuri saņem apbalvojumu, katru gadu izvēlas žūrija. Pēc žūrijas izvēles ar laureātiem sazinās organizatoru komanda, kas iepazīst viņu ikdienu un kopīgi gatavojas svinīgajai ceremonijai.

“Apsūdzības ir klajā pretrunā ar vērtību kopumu, ko pārstāv “Latvijas Lepnums” un mediju grupa TV3 Group Latvija. Viens no galvenajiem apbalvojuma “Latvijas Lepnums” mērķiem ir izcelt stāstus, kuri sevī iemieso pašaizliedzību un rūpes par līdzcilvēkiem,” lēmumu anulēt apbalvojumu skaidro TV3 Group Latvija komunikācijas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Apbalvošanas ceremonija “Latvijas Lepnums” 20 gadu laikā kļuvusi par iecienītu un mīlētu tradīciju, kas aicina novērtēt cilvēkus, kuri ar savu darbu un pašaizliedzību padara Latviju labāku, veicinot pozitīvas pārmaiņas, vairojot iejūtību, iekļaušanu, uzlabojot cilvēku savstarpējās attiecības un sabiedrības domu.

“Pēc šī gada ceremonijas 18. novembrī “Latvijas Lepnums” apbalvojumu būs saņēmuši jau 200 laureāti. Uzskatām, ka pāra apsūdzības diskreditē citus “Latvijas Lepnums” laureātus, tādēļ šis apbalvojums tiek anulēts,” piebilst Pozņakovs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu