"Hezbollah" apgalvo, ka jau ir iesaistījies cīņā pret Izraēlu, karojot "Hamās" rindās (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Libānas šiītu bruņotā grupējuma "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla piektdien paziņojis, ka viņa kaujinieki jau cīnās palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamās" pusē.

"Mēs jau esam pievienojušies kaujai kopš 8.oktobra," norādīja Nasralla savā pirmajā oficiālajā uzrunā kopš 7.oktobra, kad "Hamās" sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1400 cilvēku.

Pirms viņa uzrunas strauji izplatījās baumas, ka "Hezbollah" vadonis varētu oficiāli pasludināt karu pret Izraēlu.

"Kāds varētu teikt, ka tas, kas notiek mūsu frontē, ir pieticīgs, taču, ja uz to palūkojas objektīvi, jāatzīst, ka tas ir svarīgs un ļoti liels," izteicās Nasralla.

Viņš norādīja, ka "Hezbollah" ir saistījis pie Libānas robežas trešdaļu Izraēlas armijas.

"Jebkuras iespējas mūsu Libānas frontē ir (..) uz galda, un mēs varam pie tām ķerties jebkurā laikā," piebilda šiītu kaujinieku vadonis.

Reaģējot uz 7.oktobra uzbrukumu, Izraēla uzsāka teroristu pozīciju masveida bombardēšanu Gazas joslā un šonedēļ izvērsa arī sauszemes operāciju "Hamās" kontrolētajā anklāvā.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vismaz 9000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Nasralla uzsvēra, ka līdzšinējās "Hezbollah" darbības pret Izraēlu nav operāciju noslēgums, taču jau atstājušas ietekmi uz Izraēlas armiju.

Izraēlieši bijuši spiesti dažas savas vienības pārsviest uz ziemeļu robežu, nevis izmantot tās operācijās dienvidos pret Gazas joslu.

Izraēlai arī nācies evakuēt Libānas pierobežā esošās apdzīvotās vietas.

Savā uzrunā Nasralla arī aicināja arābu valstis pārtraukt degvielas piegādes Izraēlai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu