"Ryanair" prognozē rekordlielu peļņu; pārspēti pirmspandēmijas rezultāti (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Zemo cenu lidsabiedrība “Ryanair” prognozējusi rekordlielu gada peļņu. Tāpat kompānija pirmo reizi kopš vasaras izmaksās investoriem regulārās dividendes. Kā vēsta aģentūra “Reuters”, vasarā “Ryanair” pārvadājumu tarifi pieauga vidēji par 24% un, visticamāk, tie saglabāsies augsti arī turpmāk.

“Ryanair” prognozē, ka finanšu gada (kas beigsies martā) peļņa pēc nodokļu nomaksas būs no 1,85 līdz 2,05 miljardiem eiro, kas pārspēs 2018. gadā uzstādīto rekordu, kas bija 1,45 miljardi eiro.

“Mēs uzskatām, ka nākamgad mūs gaida spēcīga izaugsme - gan no kopējā pārvadājumu apjoma, kā arī no aviobiļešu pārdošanas,” teica kompānijas ģenerāldirektors Maikls O’Līrijs.

“Ryanair” palielinās pārvadājumu kapacitāti ātrāk nekā konkurenti, lai spētu izmantot tūrisma buma priekšrocības. Cilvēku interese par ceļošanu ir atgriezusies augstākajā līmenī pēc kovida pandēmijas beigām. Piemēram, šī gada trešajā ceturksnī “Ryanair” pārvadāja par 25% vairāk pasažieru nekā 2019. gada trešajā ceturksnī.

Pēc Eiropas Kontroles datiem, kas pārvalda datus par Eiropas gaisa telpu, kopumā pārvadājumu kapacitāte ir samazinājusies 7%, salīdzinot ar 2019. gadu.

Tiek norādīts, ka “Ryanair” paudis bažas par to, ka 10 no 57 “Boeing 737 MAX” lidmašīnām, kuras kompānijai jāsaņem līdz nākamajai vasarai, var aizkavēties, tomēr kopumā situācija ar lidmašīnu piegādēm “nav tik slikta”.

“Mēs pašlaik ar viņiem [“Boeing”] ik nedēļu sazināmies. Situācija ir mainīga, taču kopumā varam teikt, ka lidmašīnu piegāžu problēmas tiek risinātas, un priekšā vēl ir daudz darba,” sacīja “Ryanair” pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu