Medijs: Baltkrievijā izvietotie kodolieroči neatrodas Lukašenko kontrolē

CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko jau sen ir vēlējies, lai Krievija Baltkrievijas teritorijā izvietotu kodolieročus, tomēr patiesībā šos ieročus šobrīd kontrolē Kremlis, vēsta portāls LSM. 

Kā norāda bijušais Baltkrievijas Bruņoto spēku desanta uzbrukumu brigādes komandieris Valērijs Sahaščiks, Lukašenko ir vairākkārt paudis nožēlu par kodolieroču izvešanu no Baltkrievijas teritorijas deviņdesmitajos gados un vairākkārt lūdzis Krieviju izvietot kodolieročus Baltkrievijas teritorijā.

Lukašenko uzskata, ka neviens neuzbruks valstij, kurai ir kodolieroči. Tas nozīmē, ka ārējā agresija būs neiespējama, labi, bet tautas iekšējo pretestību viņš uzskata, ka ir apspiedis," skaidroja Sahaščiks.

Vienlaikus Sahaščiks ir pārliecināts, ka Lukašenko nav ne piekļuves kodolieročiem, ne pilnvaru dot rīkojumu tos izmantot.

"Tas neapšaubāmi būs krievu rokās. Viņi var izmantot šo ieroci, neprasot Lukašenko. Neviens, protams, viņam to neprasīs. Bet atbildes trieciens skars Baltkrievijas teritoriju," rezumēja Sahaščiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu