Noskaties Kadirovs kara noziedzniekiem dāvina Rietumos ražotās automašīnas (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Telegram/RKadyrov_95

Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs Ukrainā karojušajiem spēka vienību komandieriem uzdāvinājis Rietumos ražotos "Mercedes" un GMC.

Dāvana, kā norādīja pats Čečenijas vadītājs, ir "kā pateicība par priekšzīmīgu un uzticīgu dienestu" komandieriem, kuri "iepriekš cīnījušies pret starptautisko terorismu", bet tagad ir piedalījušies karā Ukrainā. Ziņojumam pievienotajā video redzami vismaz 20 dāvinātie "Mercedes" un GMC marku automobiļi.

Katra GMC "Yukon" apvidus automobiļa cena minimālajā komplektācijā ir 57 400 ASV dolāru, bet Krievijā tie tiek pārdoti par teju 112 tūkstošiem dolāru. Tikmēr "Mercedes GLE 450" apvidus automobiļu mazumtirdzniecības cena ir ap 69 500 dolāriem.

Tiesa, Kadirovs dārgas automašīnas dāvina ne pirmo reizi. Iepriekš līdzīgas dāvanas saņēmuši arī sportisti. 2018. gadā "Mercedes" vismaz sešu miljonu rubļu vērtībā tika piešķirts Habibam Nurmagomedovam, 2021. gadā UFC cīkstonim Hamzatam Čimajevam un Magomedam Ankalajevam, kuriem tika līdzīgas automašīnas.

Kadirova rīcība atšķiras no kara noziedznieka Vladimira Putina aicinājuma augstākajiem valsts ierēdņiem pāriet uz krievu ražotajiem spēkratiem. Tiem, pēc Putina domām, būtu jāatbalsta Krievijas zīmoli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu