Patērētāju tiesībsargi soda būvmateriālu tirgotāju "Brico Latvia"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis 5000 eiro sodu būvmateriālu tirgotājam SIA "Brico Latvia" par preču pienācīgu nepiegādāšanu no kompānijas tīmekļvietnes "brico.lv", liecina PTAC lēmums.

Tāpat PTAC uzdevis "Brico Latvia" pārtraukt negodīgo komercpraksi un novērst nepilnības turpmākiem distances līgumiem.

Atbilstoši PTAC lēmumā minētajam no 2023.gada 1.maija līdz 12.oktobrim saistībā ar "Brico Latvia" īstenoto komercpraksi centrs ir saņēmis desmit patērētāju sūdzību un, atbildot uz patērētāju elektroniskā pasta vēstulēm un tālruņa zvaniem, sniedzis 11 konsultācijas.

Atbilstoši patērētāju sniegtajai informācijai kompānija nenodrošina patērētājiem vietnē pasūtīto un apmaksāto preču pienācīgu piegādi. Vienlaikus "Brico Latvia" nav ievērojusi normatīvos noteiktos patērētāju samaksātās naudas summas atmaksas noteikumus gadījumos, kad patērētāji vienpusēji atkāpjas no noslēgtā līguma tādēļ, ka nav veikta preces piegāde.

Papildus minētajam "Brico Latvia" izvairījusies no patērētāju sūdzību izskatīšanas saistībā ar noslēgtajiem līgumiem.

Izvērtējot sūdzības, PTAC konstatējis, ka "brico.lv" vietnē nav pieejama normatīviem atbilstoša atteikuma veidlapa, tajā netiek nodrošināta iespēja saglabāt un uz pastāvīgā informācijas nesēja saņemt distances līguma noteikumus, kā arī vietnē netiek sniegta informācija vai atgādinājums par patērētāja likumīgajām tiesībām, kuras izmantojamas, ja prece neatbilst līguma noteikumiem.

Pēc lēmumā minētā, "Brico Latvia" ar PTAC neesot sadarbojies, nesniedzot atbildes uz tai nosūtītajām vēstulēm.

Patlaban tīmekļvietne, kurā "Brico Latvia" īstenoja negodīgo komercpraksi, nedarbojas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Brico Latvia" 2021.gadā strādāja ar 55 962 eiro apgrozījumu un 10 641 eiro peļņu. Kompānijas finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti.

Pēc "Firmas.lv" datiem, pērn 21.novembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemēroja kompānijai aizliegumu reorganizācijai un dalībnieku maiņai, taču šogad 2.martā attiecīgais nodrošinājums tika atcelts. Tāpat, pamatojoties uz VID lēmumu, pērn novembrī tika sākts uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanas process, taču šogad 2.martā kompānijas darbība atjaunota. Šogad 13.oktobrī kompānijai bija nodokļu parāds 4222 eiro apmērā.

Uzņēmums reģistrēts 2012.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro. "Brico Latvia" vienīgais īpašnieks ir Edgars Krūze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu