Itālija uz Gazas joslu sūta kuģi ar iebūvētu slimnīcu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Itālija un Nīderlande sūta karakuģus palīdzības sniegšanai Gazas joslā, trešdien paziņoja amatpersonas.

Itālija sūta kuģi ar iebūvētu slimnīcu un operāciju zālēm uz ūdeņiem pie Gazas joslas krastiem, pavēstīja Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto.

"Mēs esam pirmie, kas veic šādu humāno operāciju šajā apgabalā, un mēs ceram, ka citas valstis sekos mums," sacīja Kroseto.

Kuģim "Vulcano" ir aptuveni 170 cilvēku liela apkalpe, tai skaitā 30 Itālijas jūras spēku locekļi, kas speciāli apmācīti rīkoties ārkārtas medicīniskās situācijās. Kuģis dosies ceļā jau šodien. Pa ceļam tas piestās Kiprā un pēc tam dosies uz Gazas joslas piekrasti.

Ievainotie cilvēki no Gazas joslas tiks nogādāti uz kuģa, viņiem tur tiks sniegta palīdzība un pēc tam viņi nogādāti atpakaļ Gazas joslā.

Itālijai ir arī plāni nosūtīt lauka hospitāli uz Gazas joslu, atklāja Kroseto. Slimnīcas ir daļa no iniciatīvām, par ko vienojušās NATO valstis un citas valstis Eiropā un Tuvajos Austrumos.

Nīderlande sūta karakuģi uz Kipru, lai to izmantotu humānās palīdzības operācijām Gazas joslā un iespējams, ka to varētu izmantot arī evakuācijai, paziņoja Nīderlandes aizsardzības ministre Kajsa Olongrena.

Plānots, ka jūras kuģis izbrauks novembra vidū un ieradīsies Kiprā aptuveni 10 dienas vēlāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu