Stoltenbergs aicina turpināt ieroču piegādes Ukrainai; Šolcs sola 2% aizsardzībai jau nākamgad

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Foto: EPA/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs aicina alianses partnerus neatkāpties no militārā atbalsta Ukrainai cīņā pret Krievijas agresoriem. “Mums jāturpina sniegt ukraiņiem ieročus, kas viņiem vajadzīgi, lai saglabātu spēku kaujas laukā un lai rīt viņi varētu būt stipri pie sarunu galda,” viņš teica pirms Berlīnē paredzētās tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

Stoltenbergs atzinīgi novērtēja Vācijas ieguldījumu, jo tā ir otrā lielākā Ukrainas atbalstītāja aiz ASV. Konkrēti viņš minēja kājnieku kaujas mašīnu un kaujas tanku, kā arī pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādi. “Šie ieguldījumi palīdz Ukrainai aizstāvēt tās brīvību. Un tie palīdz saglabāt Eiropas drošību,” sacīja NATO ģenerālsekretārs.

Savukārt Vācijas kanclers Olafu Šolcs kopā ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu paudis apņēmību no nākamā gada sasniegt NATO mērķi, kas paredz, ka Vācijas izdevumi aizsardzībai būs divi procenti no iekšzemes kopprodukta. Šolcs atzina, ka Bundesvēram jābūt “adekvāti finansētam”. “NATO mēs esam vienojušies, ka turpmāk mūsu centienu pamatā jābūt diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. Kā jau paziņots, Vācija no nākamā gada ievēros šo mērķi,” sacīja kanclers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu