Draugi, vai jums arī ir tā, ka, ejot kājām, visi pārējie kājāmgājēji pārvietojas kā tādi lohi? Un, kad minaties ar velosipēdu, visi pārējie velosipēdisti pārvietojas kā tādi lohi? Un, kad braucat ar automašīnu, visi pārējie autovadītāji pārvietojas kā tādi lohi? Man tā ir vienmēr. Ticu, ka arī jums.

Jāteic, ka lai nu par ko, bet par visu veidu pārvietošanos varu runāt kā patiess eksperts. Ar auto legāli pārvietojos jau vairāk nekā divdesmit gadus, ar velosipēdu to daru vairāk nekā trīsdesmit, bet kājām staigāju jau teju vai četrdesmit. Un kaut kā ir sagadījies, ka ikvienu no šīm lietām daru ievērojami prasmīgāk nekā nospiedošais vairākums parasto cilvēku.

Vienmēr gadās kāds tīrradnis, kurš minas pa trotuāru, dzindzinot gājējiem virsū savu draņķa zvaniņu tā vietā, lai normāli brauktu pa ielu. Vai arī kāds gājējs, kurš uz trotuāra negaidīti nomaina kustības virzienu vai vienkārši strauji apstājas, lai palasītu telefonu. Bet tas ne tuvu nestāv līdzās tam, kas notiek uz ielām un šosejām...

Ticu, ka daudzi, kas ikdienā pārvietojas ar auto, sapratīs manu sāpi. Zināt – ir visi tie braucēji, kuri pie fotoradara pēkšņi nomet ātrumu uz 10 km/h zem atļautā. Un tie, kas pa taisnu šoseju it kā brauc normāli, bet līkumā nez kāpēc nomet līdz 70. Vai tie, kas pie zaļās luksofora gaismas nesāk braukt, jo pārāk aizrāvušies ar TikTok skatīšanos telefonā.

Visi tie, kas neprot apdzīt priekšā braucošo, bet brauc aiz viņa tik tuvu, ka citiem tur nav vietas, tāpēc nākas apdzīt uzreiz divus. Vai arī tie idioti, kas pa šoseju neganti velkas, bet brīdi pēc tam, kad esi viņus apdzinis, palido garām tev. Arī tie, kas vienkārši ārpus pilsētas velkas uz 80-85, izveidojot aiz sevis sastrēgumus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X