SIF vadītāja: Latvijas sabiedrība ir ļoti noslēgta (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce
Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijā cilvēki pamatā uzticas tikai savai ģimenei, kas liecina par to, ka esam ļoti savrupa un noslēgta sabiedrība, intervijā aģentūrai LETA sacīja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) vadītāja Zaiga Pūce.

Pūce uzsvēra, ka sabiedrības saliedētībā ļoti liela nozīme ir uzticībai. Latvijā tikai 39% iedzīvotāju saka, ka uzticas citiem cilvēkiem, bet, paskatoties specifiskāk, dati rāda, ka cilvēki uzticas tikai savai ģimenei.

"Par to, vai uzticas saviem draugiem, ar "jā, es uzticos" atbild 38%. Tas nozīmē, ka 62% neuzticas saviem draugiem. Mēs esam ļoti savrupa, ļoti noslēgta sabiedrība. Ja mēs neuzticamies draugiem, nerunājam ar kaimiņiem, tad kā mēs varam runāt par cittautiešu iekļaušanu? Un tomēr, tas šiem cilvēkiem ir nepieciešams, lai viņi varētu iejusties," pārliecināta ir Pūce.

Komentējot to, ka valstī dzīvo arī agresīvi noskaņoti cilvēki, ar kuriem ir grūti draudzēties, Pūce atzina, ka tos cilvēkus, kuri paši negrib integrēties, arī nevar integrēt. "Ja tu dzīvo valstī, kas ir Eiropas Savienībā, kas pieņem cilvēktiesības, kurā ir demokrātija, un tev no tā nekas nav pieņemams, tad, iespējams, tā nav īstā valsts, kurā uzturēties. Naida runa, protams, ir jāsoda, un tai te nav vietas," uzskata SIF vadītāja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu