Nākotnē valsts aizsardzības dienesta iesaukumos varētu iekļaut arī sievietes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalās pasākumā pie Latvijas Kara muzeja, kur tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalās pasākumā pie Latvijas Kara muzeja, kur tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs Foto: Paula Čurkste / LETA

Nav izslēgts, ka nākotnē Latvijā valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumos iekļaus arī sievietes, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Ministrs norādīja, ka profesionālajā dienestā Latvijā ir viens no augstākajiem sieviešu īpatsvariem NATO - aptuveni 20%. Tas esot ļoti labs rādītājs, un ministrs esot tikai par, lai tas pieaugtu.

Patlaban arī VAD var iesaistīties sievietes pēc brīvprātības principa, norādīja ministrs un atgādināja, ka viņa pārstāvētajai partijai "Progresīvie" tiešām bija svarīgs dzimumu līdztiesības jautājums, lai gan iespējas, gan pienākums un atbildība attiektos uz visiem dzimumiem.

Sprūds gan norādīja, ka vienlaikus ir jārēķinās ar to, ka "konkrētajā brīdī politiskais vairākums ir par to, ka šajā jautājumā uz priekšu ir jāiet pakāpeniski". "Bet mēs jau redzam, ka arī Ziemeļvalstīs sāk apsvērt, ka obligātais militārais dienests attiecas uz visiem. Tādēļ par to ir jāsāk domāt, un es neizslēdzu, ka arī mēs pie tā varam nonākt," uzsvēra ministrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu