Francijā tūkstošiem cilvēku izgājuši ielās un pieprasa pamieru Gazas joslā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijā tūkstošiem cilvēku izgājuši ielās lai pieprasītu pamieru Gazas joslā, kur norisinās karadarbība starp Izraēlas armiju un palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās", kas līdz šim kontrolējis anklāvu.

Parīzē demonstrācijā, kuru organizējušas dažādas kresi orientētas organizācijas, tajā skaitā arodbiedrības un kreiso ekstrēmistu partija "Nepakļāvīgā Francija" (LFI), piedalījušies vairāk nekā 16 000 cilvēku, atsaucoties uz avotiem policijā, vēsta televīzijas kanāls BFMTV.

Demonstrācijas, kas organizētas ar kopīgu lozungu "Apturiet slaktiņu Gazā!", notikušas arī Tulūzā, Bordo, Lionā un Marseļā.

Tikmēr svētdien paredzēta liela demonstrācija pret antisemītismu.

Kā ziņots, 7.oktobrī "Hamās" sarīkoja slaktiņi Izraēlā, noslepkavojot vairāk nekā 1400 cilvēku, no kuriem absolūtais vairākums bija civilpersonas.

Vēl aptuveni 240 cilvēkus, tajā skaitā sievietes, bērnus un sirmgalvjus, teroristi sagrāba par ķīlniekiem un aizveda uz Gazas joslu.

Izraēla uz to reaģēja, uzsākot Gazas joslas masveida bombardēšanu, bet vēlāk izvērsa arī sauszemes operāciju.

Teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā esot nogalināti vismaz 11 000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu