Bauskas novadā ugunsgrēka dzēšanas laikā ēkā atrasts bojāgājušais

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD. Ilustratīvs attēls
VUGD. Ilustratīvs attēls Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šonakt Bauskas novadā ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā ēkā atrasts bojāgājušais, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī uz svētdienu plkst.2.32 saņemts izsaukums uz Bauskas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu pilnā 112 kvadrātmetru platībā.

Liesmu izplatīšanās ierobežota plkst.3, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi turpinājās līdz pusdesmitiem no rīta. Dzēšanas darbu laikā ēkā atrasts bojāgājušais

Savukārt sestdien plkst.15.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Rencēnu pagastu, kur trīs stāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega katls ar eļļu, plīts, tapetes un griesti kopumā trīs kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuējās trīs cilvēki.

Savukārt, plkst.15.56 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Līgatnes pagastu, kur trīs stāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvokļa vannas istabā dega papīrs 0,5 kvadrātmetru platībā, kā rezultātā mājoklī izveidojās spēcīgs sadūmojums. No ēkas evakuējās 18 cilvēki. Ugunsdzēsēji izvēdināja telpas un cilvēki varēja savos mājokļos atgriezties. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.17.

Neilgi pēc pieciem vakarā Ezera ielā Tukumā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji viena kvadrātmetra platībā. Tā kā ēkā izveidojās spēcīgs piedūmojums, no tās evakuējās trīs cilvēki.

Savukārt pusdeviņos vakarā saņemts izsaukums uz Duntes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, kurš negadījumā arī cieta un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās desmitos vakarā.

Vienos naktī ugunsdzēsēji devās uz Rīgas ielu Gulbenē, kur neapsaimniekotā vienstāva ēkā gruzdēja dīvāns viena kvadrātmetra platībā. No ēkas evakuējās divi cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus - 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu