Lielbritānijas jaunais ārlietu ministrs Deivids Kemerons ieradies vizītē Kijivā (4)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien Kijivā iepriekš neizziņotā vizītē ieradies jaunais Lielbritānijas ārlietu ministrs, ekspremjers Deivids Kemerons, un ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

"Deivids Kemerons pirmo darba vizīti jaunajā amatā veicis Ukrainā," pavēstīja Zelenskis, sociālajos medijos publicējot tikšanās video.

"Ieroči frontes līnijai, pretgaisa aizsardzības stiprināšana, mūsu iedzīvotāju un kritiskās infrastruktūras aizsardzība. Esmu pateicīgs Apvienotajai Karalistei par tās atbalstu," sacīja Zelenskis.

Kemerons sarunā ar Zelenski solīja turpināt militāro atbalstu Ukrainai.

"Mēs turpināsim sniegt jums morālo atbalstu, diplomātisko atbalstu, ekonomisko atbalstu, bet galvenokārt militāro atbalstu, kas jums ir nepieciešams ne tikai šogad un nākamgad, bet arī tik ilgi, cik tas būs nepieciešams," sacīja Kemerons.

"Es vēlējos, lai šī būtu mana pirmā vizīte. Es apbrīnoju Ukrainas tautas spēku un apņēmību," viņš piebilda.

Zelenskis pateicās Kemeronam par vizīti laikā, kad pasaules uzmanība pievērsta konfliktam Tuvajos Austrumos.

"Tagad jūs zināt, ka pasaule nav koncentrējusies uz situāciju mūsu kaujas laukā Ukrainā, un uzmanības dalīšana patiešām nepalīdz," sacīja Zelenskis.

Ukrainas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Kemerons piedalījās sarunās par jautājumiem, kas saistīti ar bruņojumu, ieroču ražošanu un kuģošanas drošību Melnajā jūrā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu