Valsts sektoru Itālijā skar plaši streiki

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LUCA BRUNO/AP

Itālijā valsts sektoru piektdien skāruši plaši streiki, kurus organizē arodbiedrības, protestējot pret valdības budžeta plāniem.

Streiks īpaši skar skolas, pastu un citus pakalpojumu sniedzējus. Sabiedriskā transporta darbinieki visā valstī streiko no plkst.9.00 (plkst.10 pēc Latvija slaika) līdz plkst.13.00 (plkst.14 pēc Latvijas laika). Streiks neattiecas uz gaisa satiksmi.

Arodbiedrības nav apmierinātas ar premjerministres Džordžas Meloni valdību, kas atrodas pie varas kopš 2022.gada oktobra, un tā budžeta plāniem.

Tā vietā, lai turpinātu nodokļu samazināšanu, kā tas paredzēts pagājušajā mēnesī iesniegtajā budžeta projektā, arodbiedrības aicina veikt lielākus ieguldījumus tādās jomās kā izglītība, veselības aprūpe un rūpniecība.

Streiku sabiedriskā transporta sektorā ievadīja arodbiedrību strīds ar Itālijas transporta ministru Mateo Salvīni. Lai saīsinātu streiku, kas bija paredzēts astoņu stundu garumā, viņš piedraudēja piespiest darbiniekus atgriezties darbā ar obligātajiem darba rīkojumiem. Tāpēc autobusi, metro, tramvaji, vilcieni un prāmji nekursēs tikai četras stundas.

Pirmie satiksmes ierobežojumi pilsētās bija manāmi jau no rīta. Atcelto vilcienu dēļ starp Romas centru un starptautisko Romas Fjumičīno lidostu kursēja rezerves autobusi.

Papildus streikiem visas dienas garumā plānotas arī vairākas demonstrācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu