Kariņš: Brīvība un demokrātija mūsu senčiem bija jāizcīna (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Brīvība un demokrātija nav Dieva dota, mūsu senčiem tā bija jāizcīna, bet šodien mums par to jāturpina iestāties, sacīja ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), Latvijas proklamēšanas 105.gadadienas priekšvakarā Mazajā Ģildē rīkojot tradicionālo svinīgo pieņemšanu.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Kariņš svinīgajā pieņemšanā Latvijas amatpersonām un ārvalstu viesiem apliecināja, ka turpinās iestāties par valsts brīvību, demokrātiju un neatkarību.

"Dievs dod iespēju - cilvēkam šī iespēja ir jāizmanto. To darīja mūsu senči, un tas mums ir jāturpina darīt. Mēs turpināsim iestāties par mūsu valsts brīvību, demokrātiju un neatkarību visiem spēkiem, neatlaidīgi arī uz priekšu. Saules mūžu Latvijai!"

uzrunā pauda Kariņš.

Kā norāda ĀM, Latvijas valstisko briedumu apliecina arī nule Ņujorkā atklātā Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē kampaņa. Tās mērķis ir nodrošināt Latvijas ievēlēšanu 2025.gadā ANO Drošības padomē laika periodam no 2026. līdz 2027.gadam. Latvija starptautiskajā priekšvēlēšanu kampaņā uzrunās dalībvalstis, kā arī sekmēs Latvijas starptautiskās redzamības palielināšanu.

Pēc ĀM paustā, dalība ANO Drošības padomē būs nozīmīga Latvijas ārpolitisko interešu īstenošanai un aizstāvēšanai. Tas ļaušot vēl vairāk paplašināt Latvijas starptautisko sadarbību, un tā būšot iespēja Latvijai dot ieguldījumu pasaules mieram un noturībai.

Kariņa svinīgajā pieņemšanā piedalījās Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), aicināto viesu vidū bija ministrijas darbinieki, bijušās valsts augstākās amatpersonas, ārlietu ministri un vēstnieki, Saeimas prezidija, Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisiju pārstāvji, ministri, ministriju parlamentārie sekretāri un valsts sekretāri, Latvijā akreditētie ārvalstu rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki, starptautisko organizāciju pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāti, ārvalstu goda konsuli, mediji, uzņēmēji, valsts pārvaldes iestāžu un tiesu pārstāvji.

Muzikālu priekšnesumu viesiem sniedza Latvijas Diplomātiskais koris.

Latvijas Republika tika proklamēta pirms 105 gadiem - 1918.gada 18.novembrī Rīgas pilsētas Otrajā teātrī (tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī). Svinīgā sēde sākās plkst.16.30. Tajā Latvija tika pasludināta par neatkarīgu, demokrātisku valsti, kas ļāva izveidot Latvijas Pagaidu valdību un sākt valsts aparāta izveidi. Pasludinot Latvijas Republiku, tika realizētas latviešu tautas pašnoteikšanās tiesības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu