Foto un video Saeimas priekšsēdētāja svētku uzrunā aicina vairot deputātu un sabiedrības savstarpējo uzticēšanos (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piedalās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piedalās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ikvienam parlamenta deputātam ir jāveicina pilsoniskās sabiedrības iesaiste un dialogs, tādējādi vairojot savstarpējo uzticēšanos, šodien Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā Saeimas sēdē uzrunā teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Viņa norādīja, ka šis gads nesis virkni izaicinājumu, kurus jāprot izmantot kā iespējas, kas dara mūs spēcīgākus un prasmīgākus.

"Bez pārmaiņām nav progresa. Kā teicis Rainis: "Pastāvēs, kas pārvērtīsies." Tomēr atcerēsimies, ka pārmaiņas vienmēr prasa iedziļināšanos un pamatojumu," teica Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa uzsvēra, ka parlamenta loma valsts kontekstā ir rosināt un arī prast izskaidrot šīs pārmaiņas ik dienu, uzticami, tālredzīgi un valstiski.

"Mans aicinājums ir veicināt pārmaiņas Saeimas darbā, padarot lēmumu pieņemšanas procesu vēl atvērtāku. Mums ir jāspēj sabiedrībai izskaidrot Saeimas pieņemtos lēmumus un likumus," teica Mieriņa.

Viņa norādīja, ka jaunu pārmaiņu priekšā ir arī mūsu izglītības sistēma, mūsu valsts nākotnes pamats.

Esot daudz strādāts ar jautājumiem par pedagogu atalgojumu un skolu tīkla attīstību, tiekot nodrošināta pāreja uz mācībām valsts valodā, kā arī ieviesta jauna pieeja otrajai svešvalodai, pievēršoties Eiropas Savienības valodu apguvei.

Parlamenta spīkere uzsvēra, ka skolu tīkla jautājums būtu jāskata individuāli, kopā ar katru pašvaldību, ņemot vērā skolu attālumu no bērnu mājām, ceļu infrastruktūru un sabiedriskā transporta pieejamību.

Visiem kopīgi esot jāspēj rast tādus skolu tīkla attīstības risinājumus, kas līdzsvarotu valsts izaugsmi, neaizmirstot arī par Latvijas pierobežu. Izglītības pārmaiņu vadības procesā Mieriņa saskatot iespējas stiprināt mūsu kaimiņattiecības ar Baltijas brāļu tautām.

Pārmaiņas šogad skarot arī tiesiskuma aspektus. Viņasprāt, Saeimas sasaukums jau šobrīd ar saviem lēmumiem veicinot tiesiskuma stiprināšanu Latvijā.

Foto: Valsts amatpersonas un iedzīvotāji noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

"Aicinu jūs, godātie kolēģi, arī ar savu turpmāko rīcību un lēmumiem paturēt prātā, ka tiesiskums, kas aizstāv valsts pamatvērtības un iedzīvotāju tiesības, ir mūsu demokrātijas pamats," teica Mieriņa.

Viņa norādīja, ka savstarpēja cieņa un empātija palīdz rast kompromisus un stiprina sabiedrību. Šāda pieeja veicinot kvalitatīvu lēmumu pieņemšanu un novērš sabiedrības šķelšanos.

Ikvienam, kurš ciena un godā Latvijas valsti, mūsu dzimtenē jājūtas sadzirdētam un pasargātam savās tiesībās, piederīgam savai valstij un tautai, piebilda Saeimas priekšsēdētāja.

Foto: Svētku noskaņa Rīgā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu