Foto Zolitūdes traģēdijas 10. gadadienas piemiņas pasākums (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa Zolitūdes traģēdijas 10. gadadienas piemiņas pasākumā.
Ministru prezidente Evika Siliņa Zolitūdes traģēdijas 10. gadadienas piemiņas pasākumā. Foto: Zane Bitere/LETA

Lai pieminētu un godinātu tos cilvēkus, kuri zaudēja dzīvību Zolitūdes traģēdijā, otrdien, 21. novembrī, Rīgā, traģēdijas vietā notika piemiņas pasākums, bet Rīgas domē tikās traģēdijas seku novēršanā iesaistīto dienestu pārstāvji.

Foto: Zolitūdes traģēdijas 10. gadadienas piemiņas pasākums

Otrdien aprit desmit gadi kopš Zolitūdes traģēdijas, kad 2013. gada 21. novembrī, sagrūstot lielveikalam "Maxima", bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Starp bojāgājušajiem un cietušajiem bija arī vairāki glābēji.

Piemiņas pasākums Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietā, kas šobrīd pārtop par Atceres dārzu, sākās plkst.17.

Pēc piemiņas koncerta debesīs tika raidīti 54 lāzera gaismas stari, simbolizējot 54 cilvēkus, kuri šajā traģēdijā zaudēja savas dzīvības un kuru dvēseles devās mūžībā.

Laikā, kad sagruva veikala ēka, jeb no plkst.17.41 līdz 17.44, pieminot traģēdijā cietušos, skanēja glābēju sirēnas, kam sekoja klusuma brīdis.

Pasākuma dalībnieku vidū bija gan Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuvinieki un cietušie, gan glābšanas operācijas dalībnieki, valsts un pašvaldības pārstāvji, Zolitūdes iedzīvotāji un cilvēki no visas Latvijas.

Pēc piemiņas pasākuma apmeklētājiem bija iespēja nolikt ziedus un iedegt sveces. Klātesošie varēja saņemt arī biedrības "Zolitūde 21.11." izdoto grāmatu "Atceries Zolitūdi".

Jau ziņots, ka desmit gadu laikā krimināllieta pret iesaistītajiem ir izgājusi divas tiesu instances, bet līdz gala spriedumam vēl nav nonākts. Pirmās divas tiesu instances par vainīgu ir atzinušas tikai būves būvinženieri Ivaru Sergetu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu