Miris aizdomās par sadarbību ar Krieviju apcietinātais vīrietis

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Liepājas slimnīcā miris Igors Bobirs, kuru šovasar apcietināja aizdomās par Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) uzdevumā veiktām darbībām, kas vērstas pret Latvijas valsts un iedzīvotāju drošību.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūrai LETA apstiprināja, ka apcietināta persona mira 15.novembrī Liepājas Reģionālā slimnīcā, kur viņš tika nogādāts, strauji pasliktinoties vispārējam veselības stāvoklim.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē aģentūrai LETA apliecināja, ka kriminālprocesā nozīmētas ekspertīzes nāves iemesla noteikšanai.

Jau ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD) augustā aizturējis četrus Latvijas pilsoņus aizdomās par Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) uzdevumā veiktām darbībām, kas vērstas pret Latvijas valsts un iedzīvotāju drošību, aģentūru LETA informēja VDD.

Kriminālprocess sākts 1.augustā saskaņā ar Krimināllikuma pantu par palīdzības sniegšanu ārvalstij pret Latvijas Republiku vērstā darbībā.

Veicot izmeklēšanu, VDD veicis kriminālprocesuālas darbības 14 ar šīm personām saistītos objektos Rīgā un citviet Latvijā.

Padziļinātai izpētei izņemts liels apjoms datu nesēju un dokumentu. Ar aizturētajiem saistītajos objektos VDD uzgājis ierīces, kas, iespējams, ir stratēģiskas nozīmes preces un varētu būt izmantojamas prettiesiskām operatīvām darbībām.

VDD izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka aizturētie Krievijas FSB uzdevumā veikuši darbības, kas vērstas pret citu personu rīcības brīvību, neaizskaramību, ekonomisko, sociālo un fizisko drošību.

Kriminālprocesā trīs aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. LETA zināms, ka apcietinājums bija piemērots bijušajam kriminālpolicistam Raitim Dolgovam un 1970.gadā dzimušajam Bobiram.

Savukārt ceturtajai aizdomās turētajai personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, proti, aizliegums izbraukt no valsts un dzīvesvietas maiņas paziņošana.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Bobirs ir līdzīpašnieks uzņēmumos "RC7 Group" un "XO-art", bet vienīgais īpašnieks uzņēmumam "Litada".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu