"Instagram" visā pasaulē iegūs no "TikTok" aizgūtu funkciju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

“Instagram” izstrādātāji atjaunojuši “Reels” sadaļu – tagad īsos video būs iespējams lejuplādēt bez trešo pušu lietotnēm. Iepriekš šī funkcija bija pieejama tikai ASV, taču tagad tā pakāpeniski kļūst pieejama visā pasaulē.

Lejupielādētie video būs pieejami tālrunī ar ūdenszīmi, kurā būs norādīts autors – līdzīgi, kā tas ir ar “TikTok” lejupielādētajiem video. Ja lietotājs nevēlēsies, lai kāds lejupielādē viņa video, tad šo funkciju iespējams atslēgt, vēsta “TechCrunch”.

Tāpat jāpiebilst: ja tiks lejupielādēts video, kurā tiek izmantots licencēts audio, tad lejupielādētajam video nebūs skaņas. Tikai “Reels” ar oriģinālo skaņas celiņu saglabās skaņu arī pēc lejupielādes.

Lietotājiem būs ļauts lejupielādēt tikai tos video, kas publicēti pēc šīs funkcijas ieviešanas. Lai saglabātu vecākus ierakstus, nepieciešams iegūt to autoru atļauju. Šī funkcija automātiski ir atslēgta lietotājiem, kas jaunāki par 18 gadiem, taču to iespējams aktivizēt iestatījumos.

Lai lejupielādētu “Reels” video telefonā, jāspiež uz pogas “dalīties” un jāizvēlas lejupielādes iespēja. Pēc tam parādīsies ielādes josla, ko pavadīs uzraksts “Lejupielāde”. Video tiks saglabāts telefona galerijā.

“Instagram” atjauninājums tiek izplatīts pakāpeniski, tādēļ jaunā funkcija nav pieejama uzreiz visiem. Parasti šis process aizņem vairākas dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu