Smiltenes novadā aizliedz uzturēties uz upju un ūdenskrātuvju ledus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemledus makšķernieki uz Juglas ezera ledus. Ilustratīvs attēls
Zemledus makšķernieki uz Juglas ezera ledus. Ilustratīvs attēls Foto: Maija Zara/LETA

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, iespējamību, ka neveidojas vienmērīga un pietiekami izturīga ledus kārta, cilvēku pulcēšanās intensitāti, iespējamo personas dzīvības un veselības apdraudējumu, kā arī Pašvaldības policijas rekomendācijas, izdots rīkojums par aizliegumu atrasties uz Smiltenes novada publisko iekšzemes ūdeņu ledus, informēja pašvaldības komunikācijas un mārketinga speciāliste Madara Mūrniece-Krūmiņa.

Rīkojums noteic aizliegumu atrasties Apes pilsētā uz Vaidavas upes pie hokeja laukuma un uz Druvas dīķa, Bilskas pagastā uz Mēru ūdenskrātuvēm un Bilskas ezera, Blomes pagastā uz Blomes dzirnavu ezera, Asuāna un Steģu gravas ūdenskrātuves.

Brantu pagastā aizliegts atrasties uz Brantu un Strantes ezera, Drustu pagastā - uz Krogus, Seisuma, Dūķu, Brengūža un Draudzesskolas ezeriem, Gaujienas pagastā -uz Anniņu dīķa, Zvārtavas ezera un Gaujas upes un tās atzariem Gaujienas ciema teritorijā.

Grundzāles pagasta teritorijā nedrīkst atrasties uz Vecpalsas upes, Launkalnes pagastā - uz Lizdoles ezera, Palsmanes pagastā - uz Kļavaisas uzstādījuma, Raunas pagastā - uz Skolas, Lauktehnikas, Galdniecības, Dzirnavu dīķa un Lubūža ezera.

Smiltenes pagastā aizliegts atrasties uz Krusta dīķa, Smiltenes pilsētā - uz Vidusezera, Tepera un Tiltleju ezera, Trapenes pagastā - uz Vidusdīķa, Pasta un Peldu dīķiem, Luksta, Sētas, Garā un Ķīšu ezera, Variņu pagastā - uz Palsas upes uzstādījuma.

Aizliegums neattiecas uz zemledus makšķerniekiem. Lai atrastos uz ledus, viņiem jābūt nodrošinātiem ar drošības līdzekļiem, kā sertificētu drošības kombinezonu, apavu radzēm, glābšanās pīķiem (nagiem, radzēm), vergu (ledus biezuma un izturības noteikšanai) un glābšanas auklu (virvi, līni).

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem, neriskēt ar savu veselību un dzīvību, kā arī nepaiet vienaldzīgi garām, ja redz, ka bērni vai pusaudži rosās ūdenstilpju tuvumā vai pat slidinās pa nedrošo ledu - brīdināt viņus par bīstamību. Par novērotiem pārkāpumiem jāziņo Smiltenes novada Pašvaldības policijai pa tālruni 28 659 933.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu