Pie stūres dzērumā sestdien pieķerti 14 braucēji; četriem konfiscēs automašīnas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas rīkotais reids Krastmalā, uzsākot kampaņu "Drošākas Rīgas mēnesim".
Valsts policijas rīkotais reids Krastmalā, uzsākot kampaņu "Drošākas Rīgas mēnesim". Foto: Zane Bitere/LETA

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 14 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, pavēstīja Valsts policijā.

Par braukšanu reibumā seši transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Rīgas reģionā, kamēr Zemgalē, Vidzemē, Kurzemē un Latgales reģionā pieķerti pa diviem transportlīdzekļu vadītājiem.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un 11 kriminālprocesi. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota četros gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 66 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Rīgas reģionā - 22, Kurzemē - 14, Vidzemē - 12, Latgalē - 11, bet Zemgalē - septiņi.

Vienlaikus 26 autovadītāji pieķerti par agresīvu braukšanu, tostarp 12 Rīgas reģionā, pa pieciem Vidzemē un Kurzemē, bet četri Latgalē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 349 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Rīgas reģionā fiksēti 117 administratīvie pārkāpumi, bet Latgales reģionā - 73.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu