Braukšana Rīgas sabiedriskajā transportā studentiem būs vēl par 10% lētāka (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mazā Brīvības iela pieturvietā "Meža skola".
Mazā Brīvības iela pieturvietā "Meža skola". Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome plāno studentiem samazināt maksu par braukšanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, paredz sabiedriskajai apspriešanai nodotie grozījumi saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Pašlaik noteikumi paredz, ka augstāko izglītības iestāžu studējošiem braukšanas maksas atvieglojums sabiedriskā transporta maršrutu tīklā ir 50% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas.

Grozījumi paredz minētajai pasažieru grupai noteikt braukšanas maksas atvieglojumu 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas, lai veicinātu sabiedriskā transporta ikdienas lietošanu, padarītu to vēl pieejamāku, tādejādi stimulējot studējošos mainīt ikdienas pārvietošanās paradumus.

Standarta mēnešbiļetes cena ir 30 eiro. Ar 50% atlaidi tā ir 15 eiro. Savukārt, ja tiks pieņems lēmums par 60% atlaides piemērošanu studējošajiem, tad viņiem par mēnešbiļeti būs jāmaksā 12 eiro.

Kā ziņots, pēc Rīgas sabiedriskā transporta biļešu reformas, kas tika īstenota no šī gada janvāra, un ar kuru tika atceltas vienreizējā brauciena biļetes, ieviešot laika biļetes. Studenti prasīja atjaunot vienreizējā brauciena atlaides Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā un savāca parakstus, lai šo ierosinājumu iesniegtu pašvaldībā.

Taču SIA "Rīgas satiksme" pauda, ka nesaskata iemeslu pārskatīt biļešu klāstu un palielināt biļešu skaitu, iekļaujot viena brauciena biļetes atsevišķai pasažieru kategorijai, jo mērķis mainīt pasažieru ieradumus, biežāk izmantojot sabiedrisko transportu, ir sasniegts - braucienu ar mēneša abonementa biļetēm reģistrāciju ir vairāk.

Vienlaikus, grozījumi saistošajos noteikumos paredz pagarināt Rīgas atbalsta centrā reģistrētajiem Ukrainas iedzīvotājiem, pagarināt 100% braukšanas maksas atvieglojumu līdz 2024.gada 30.jūnijam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu