SPKC nosaka pagaidu aizliegumu psihoaktīvai vielai "BOH-2C-B" un to saturošiem izstrādājumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nosaka pagaidu aizliegumu psihoaktīvai vielai "BOH-2C-B" un tās saturošiem izstrādājumiem, informē iestādē.

Pagaidu aizliegums stāsies spēkā 29.novembrī, un tas attieksies uz fiziskām un juridiskām personām, kuras izgatavo, iegādājas, glabā, pārvadā, pārsūta vai izplata minētās vielas. Aizliegums noteikts līdz 2024.gada 27.novembrim, pamatojoties uz Administratīvā procesa likumu un likumu "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību".

No aizlieguma spēkā stāšanās dienas minētā viela "BOH-2C-B" un to saturošie izstrādājumi trīs darba dienu laikā jānodod Valsts policijai.

SPKC skaidro, ka psihoaktīvā viela "BOH-2C-B" ir starptautiski kontrolētās fenetilamīnu grupas vielas "2C-B" atvasinājums. Vielas "BOH-2C-B" un tās saturošu izstrādājumu lietošana var radīt nopietnu kaitējumu personas veselībai, bīstamību dzīvībai, kā arī apdraudējumu sabiedrības drošībai kopumā.

Agrīnās brīdināšanas sistēmā saņemta informācija par vielas "BOH-2C-B" identifikāciju kopumā 12 Eiropas Savienības dalībvalstīs. Tajā skaitā minētā viela identificēta Latvijā.

Par vielām, kurām noteikts pagaidu aizliegums vai to saturošu izstrādājumu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu noteikta kriminālatbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods un policijas kontrole. Savukārt, ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, tiek piemērots sods ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai citas likumā noteiktās sankcijas.

Līdz šim un turpmāk SPKC turpinās darbs pie operatīvas bīstamu vielu identificēšanas un aizliegšanas, tādējādi, pēc iespējas, novēršot veselībai un dzīvībai kaitīgu vielu lietošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu