Jau piektdien "Google" sāks dzēst vairāku miljonu lietotāju profilus

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kompānija “Google”, atbilstoši savai atjaunotajai lietošanas politikai, no 1. decembra sāks dzēst visus profilus, kuri bijuši neizmantoti vismaz 2 gadus, vēsta “Bloomberg”.

Ņemot vērā jaunos noteikumus, kurus “Google” atjaunoja šī gada maijā, sākot ar 1. decembri, tiks dzēsti visi neaktīvie profili. Pirms tam gan “Google” izsūtīs brīdinājumus šo profilu īpašniekiem uz saistītajiem e-pastiem.

Tiek norādīts, ka vieglākais veids, kā saglabāt savu neaktīvo “Google” profilu, ir veikt pierakstīšanos šajā profilā vismaz reizi divos gados.

“Google” profilu uzskatīs par aktīvu, ja lietotājs nosūtīs vai atvērs e-pasta vēstules, izmantos “Google” meklētāja sistēmu vai skatīsies video platformā “YouTube”. Arī cita veida rīcība, piemēram, pierakstīšanās trešo pušu lietotnēs tiks uzskatīta par aktivitāti “Google” kontā.

Tāpat, lai saglabātu “Google Foto” saturu, nepieciešama īpaša ieeja. Kā agrāk paziņoja “Google”, Foto saturs var tikt dzēsts pēc divu gadu neaktivitātes. Tas nozīmē, ka ik pa laikam ir nepieciešams atvērt “Google Foto” lietotni, lai nezaudētu savus attēlus.

Tiek norādīts, ka tiks dzēsti tikai tie neaktīvie profili, kas pieder privātpersonām. Organizāciju, skolu vai kompāniju profili netiks skarti. Kopumā tiks dzēsti vairāki miljoni profilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu