Noskaties Vai lielo tirdzniecības centru jumtus kāds attīra no sniega? “TV3 Ziņas” laiž gaisā dronu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pamatīga sniega sega krājas ne tikai uz ielām un brauktuvēm, bet arī uz ēku jumtiem. Ja lāstekas un draudīgos blāķus viegli pamanīt no malas, lielo tirdzniecības centru plakanie jumti ir “aklajā zonā”. Apsaimniekotāju pieredze liecina, ka bieži vien komersanti ļoti negribīgi tērē naudu jumtu tīrīšanai, tādēļ “TV3 Ziņas” laiž gaisā dronu, lai paraudzītos no augšas.

 

Rīgā populāro iepirkšanās vietu jumtus klāj pamatīga sniega sega, bet šodien nevienu strādnieku, kas balto masu tīrītu, tā arī nemana.

Rīgas pašvaldībā skaidro, ka municipālā policija uzrauga tikai tos objektus, par kuriem saņemtas sūdzības, proti, no jumtiem karājas lāstekas vai krīt sniegs, kas apdraud cilvēkus. Vai ēkas jumta konstrukcija ir pietiekami izturīga, lai spētu noturēt gan jumta segumu, gan uz jumta sakrājušos sniega un ledus kārtu, nosaka būvniecības regulējums, kā kontrole nav policijas kompetencē.

Būvniecības valsts kontroles birojā saka – arī te neīsteno sniega kontroli uz ēku jumtiem. Viss atkarīgs no ēku īpašnieku čakluma un godaprāta. Visbīstamāk ir, ja krājas slapjš sniegs, kas ir ļoti smags, un arī ja jumts nav pietiekami nosiltināts.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu