Polija pastiprinās Ukrainas kravas auto pārbaudes (1)

TVNET/LETA/AFP
Foto: EPA/Scanpix

Polija pastiprinās Ukrainas kravas automašīnu kontroli uz ceļiem, kas ved uz robežu, trešdien pavēstīja Polijas valdība, šādi cenšoties rast izlīgumu ar poļu kravas auto šoferiem, kas rīko protestus pie robežas.

"Tās būs obligātas inspekcijas, lai pārbaudītu visus transporta nosacījumus, kas attiecas uz ukraiņu pārvadātājiem," pēc sarunām ar poļu šoferiem sacīja Polijas infrastruktūras ministrs Alvins Gajadurs.

Kravas auto šoferi teikuši - ja tehnikas un dokumentu pārbaudēm "būs rezultāti", viņi apsvērs protestu mazināšanu, sacīja ministrs.

Poļu kravas auto šoferi jau vairāk nekā trīs nedēļas bloķē galvenos robežpunktus uz robežas ar Ukrainu, šādi protestējot pret, kā uzskata šoferi, negodīgo konkurenci no ukraiņu kolēģu puses.

Poļu šoferi cita starpā pieprasa, lai no jauna tiktu ieviests Eiropas Savienības (ES) atļauju režīms Ukrainas kravas auto, kas tika atcelts pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Šīs prasības ir "Ukrainas un ES puses kompetencē", trešdien sacīja Gajadurs, norādot, ka Polija šo jautājumu izvirzīs ES satiksmes ministru sanāksmē jaunnedēļ.

Polija vēlas diskusijas par "izmaiņām ES un Ukrainas vienošanās nosacījumos par ceļu transportu, kas ļautu labāk aizsargāt ES transporta industrijas intereses," norādīja ministrs.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu